Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Peking - Katalonien

De svenska regerande mästarna gick in med fullt självförtroende inför säsongen 2016. Det lag som skulle bli sönderköpt tappade egentligen bara en spelare emot deras vilja. Så gick Nicklas Bärkroth sönder, Emir Kujovic drogs med skador och mitt upp i allt, timmen innan premiärmatchen stod det klart att Janne Andersson skulle bli ny förbundskapten efter sommarens EM-slutspel i Frankrike.

Plötsligt kändes det solida IFK Norrköping inte så vattentätt längre.
Men så kom segrarna mot Kalmar, Häcken och AIK med storpubliken hemma på Östgötaporten. Det kanske går att lösa trots allt?
Och så ner till Falkenberg och en naturgräsplan i april.
Förlust och David Mitov Nilsson borta resten av säsongen.
Ner i grottan igen?
Nä.
IFK Norrköping fungerar inte så.
Mot ett Hammarby som inte riktigt fått grepp om säsongen gick Peking ut inför 15 000 och slog tillbaka med full kraft. Det kanske inte var det allra vackraste men det är inte så viktigt när det väl kommer kring.
Andreas Vaikla som anslöt sommaren 2015 gjorde sin A-lagsdebut i Svenska Cupen och det var nog inte många som trodde att han skulle bli förstamålvakt under våren – inte på det här sättet. Han gjorde det han skulle och fick en sådan där bra allsvensk debut som behövs för att en 19-åring ska få tillräckligt med självförtroende för att inte bryta ihop totalt.

Mitov Nilsson kom inhaltande efter matchen och Curva Nordahl och när de båda islänningarna skulle ta ton efter matchen manade de på sin norra kortsida att vråla ut "Kamara, Kamara".
Més que un club säger Barcelona.
Nog är IFK Norrköping mer än en klubb.
Och därför kommer de att överleva det här också.
Bärkroth och Kujovic kommer att komma tillbaka. Mitov Nilsson likaså.
"Totte" Nyman kommer fortsätta springa för hans vitblå hjärta.

Manager Andersson däremot kommer att försvinna om nästan prick en månad när han gör sin sista match på Östgötaporten – räkna med att det kommer att bli känslosamt.
Ett halvt dussin spelare står med utgående kontrakt och klubben går till sommaruppehållet in i den viktigaste fasen på väldigt, väldigt länge. En manager ska utses och en manager ska se till att övertyga de här spelarna om att det är rätt val att stanna i Norrköping.
Traustason känns redan nu som en tappad spelare men där kan klubben få en bra kompensation. För hur mycket ett SM-guld än betyder – IFK Norrköping vet sin plats i näringskedjan.

Men någonting säger mig att de löser det där ändå.
En ömsesidig respekt mellan spelare och publik som sträcker sig långt vidare än VM-läktaren.
I flera tusental – på Curva Nordahl.
Grabbarna på plan – hälften är från stan.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fyratretre

Kommentera