Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Låt framtiden utvisa

 

Redan när truppen inför OS-kvalet togs ut petades Kosovare Asllani från landslaget – då hade hon tidigare tackat nej till spel på grund av personliga orsaker. Därefter bröt hon kontraktet med Paris Saint-Germain, flyttade till Manchester City och drog på sig en lättare skada.

Med Nederländska Rotterdam som skådeplats tog sig Pia Sundhages landslag igenom en stenhård grupp med en knivskarp konkurrens.
   Tre matcher och 270 minuter senare hade Sverige tagit sig till de Olympiska spelen och en sommarfest på andra sidan Atlanten.
   Och det utan Asllani.

En paus från både landslaget och klubblaget tillsammans med ett brutet kontrakt i Frankrike har gett Vimmerbytjejen ett nytt äventyr i ett nytt land. I ett storsatsade ljusblått Manchesterlag startade hon om med förhoppningar om att hitta tillbaka till den form och kvalitet vi alla vet att hon besitter.
   Med fem spelade omgångar i FA Women's Super League toppar Manchester City tabellen med 15 poäng, tretton gjorda mål och inga insläppta.
  Asllani har startat samtliga matcher, blivit utbytt i tre av dem och gjort ett mål.
   I FA Cupen har hon startat tre matcher, blivit utbytt i en och inte gjort något mål.

När truppen till Rio de Janeiro ska tas ut kommer hon att finnas med i diskussionerna igen – men samtidigt klarade Sverige ett kval utan henne. Samtidigt är en spelsugen Kosovare Asllani i form en spelare som de flesta vill ha i sitt landslag.
   Låt henne acklimatisera sig i England och landa efter ett turbulent säsong. Därefter kan vi se om hon är tillräckligt i match- och målform för att få en plats i truppen.
   Anfallskollegan Lotta Schelin har gjort tretton mål på 21 matcher i den franska högstaligan, Sofia Jakobsson åtta mål i samma serie och Stina Blackstenius har nätat fem gånger på fyra matcher i Allsvenskan.
   Det finns konkurrens på de där anfallsplatserna.
   Att ingen är given är ett styrkebesked. På herrsidan är det annorlunda.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fyratretre

Kommentera